Openingsuren

Openingsuren:
Maandag : Gesloten
Di: 19.00 Competitie
Woe: 15.30 Kidsping 19.00 Jeugdtraining
Do: 18.30 Jeugdtraining 20.00 Vrij spelen voor iedereen
Vr: 18.15 Jeugdtraining beginners 20.00 Competitie Vrij spelen voor iedereen
Za: 9.30 Jeugdcompetitie
Zo: 10.30 Kleutersport

Kalender 2023-2024:

Kleutersport PLANNING 2023-2024

TTC Virtus biedt multisport aan voor kinderen tussen 3 en 6 jaar oud.

Er wordt een gevarieerd bewegingsprogramma voor kinderen aangeboden, waarin de focus ligt op de algemene ontwikkeling van vaardigheden (dribbelen, glijden, heffen en dragen, klimmen, roteren, slaan, springen en landen, trappen, trekken en duwen, vangen en werpen, wandelen en lopen en zwaaien)

Hoe gaan zo’n lessen in zijn werking bij TTC Virtus?

De eerste 2 lessen aan het begin van het schooljaar zijn gratis en laagdrempelig. De kleuters starten met kringspelen waarbij er korte, eenvoudige spelletjes worden gespeeld. Vervolgens kunnen ze hun energie kwijt dankzij een parcour en tikspelletjes waarin ze kennismaken met verschillende basisvaardigheden zoals hierboven reeds benoemd. De daaropvolgende lessen hebben een vaste structuur waarbinnen gevarieerd wordt. Uiteraard ligt binnen onze sportclub de nadruk iets meer op oefeningen gericht op oog-handcoördinatie, aangezien wij een tafeltennisclub zijn (vaardigheden slaan, vangen en werpen).

De structuur ziet er als volgt uit:

De multisportles start telkens met verschillende tikspelletjes (tikkertje door de benen, tikkertje high-five, tikkertje octopus, tikkertje toilet, jagersbal…). Vervolgens leggen ze het parcour af waarbij er regelmatig een opdracht aan het parcour is gekoppeld. Een voorbeeld hiervan is dat ze na het parcour telkens een balletje in een netje moeten gooien. Het doel is om zoveel mogelijk keer het balletje in het netje te krijgen. Uiteindelijk eindigt de sportles telkens met een spel. Dit kan een sluipspel zijn, spelletjes met de parachute, een werp- en vangspel, …. Naarmate de lessen vorderen, kunnen de kinderen daar zelf ook inbreng in hebben.

Praktische informatie:

– Waar? TTC VIRTUS – Wanneer? Afhankelijke van de grootte van de groep o 1 groep: zondag 10:30u tot 11:30u o 2 groepen: zondag 10u-11u en 11u-12u o Van september tot en met juni – Prijs o Wij bieden tussen de 20 en 30 sportlessen per jaar aan voor 40 euro.